Մարդու առողջությունը կախված է նրա ապրելակերպից ու առօրյա սովորություններից, որոնց մեջ շատ մեծ է սննդակարգի դերը։
Մարդու սննդակարգը պետք է պարունակի բավարար քանակությամբ բանջարեղեն և մրգեր, որոնք օգտակար են սրտի համար:
Սիրտը մարդու մարմնի շարժիչ ուժն է: Այն աշխատում է ամեն օր՝ անդադար արյուն մղելով։ Երբ մարդն ուտում է հիմնականում միայն ածխաջրածին ու յուղոտ սնունդ, ապա նրա անոթները կորցնում են առաձգականությունը, իսկ դրանց պատերին վնասակար նյութեր են կուտակվում:
Մարդը, ով հետևում է իր առողջությանը, պետք է իր սննդակարգում ունենա տարբեր մրգեր, հատապտուղներ և բանջարեղեն:
Բանջարեղենից օգտակար են կարտոֆիլը, կաղամբը, դդումը, որը բարելավում է սրտի աշխատանքը և օգնում է հեռացնել հեղուկի ավելցուկը: Uրտի և արյան անոթների համար oգտակար են բանան, ծիրան, սալոր, չորացրած ծիրան,նուռ, խնձոր, խաղող, նարինջ, ելակ, դեղձ, թութ և այլ մրգեր :
Մագնեզիումի աղերը տարածում են անոթները և կանխում դրանց սպազմը: Հետևաբար օգտակար է օգտագործել ճակնդեղ, գազար, մաղադանոս, սև հաղարջ:
Սեղանին ամեն օր պետք է լինի թարմ բանջարեղեն, կանաչի և մրգեր, որոնք պարունակում են օգտակար վիտամիններ, միկրոէլեմենտներ, մանրաթելեր: Այս բաղադրիչները մաքրում են մարմինը և հեռացնում խոլեստերինը: Հում բանջարեղենը և պտուղները պարունակում են շատ վիտամին C, որը ամրացնում է արյան անոթները:
Մեկնաբանություններ